TAIANOMAISTA VALOA HELSINGIN YLLÄ

LUX Helsinki nosti Citycenterin loistoonsa 5.-9.1.2022.

Loppiaisviikolla Citycenter pääsi parrasvaloihin, kun yksi LUX Helsinki -valotaideteoksista ihastutti ohikulkijoita ja kävijöitä valaisten samalla koko eläväisen korttelin.

Citycenteriä koristi valotaiteilija Otso Vartiaisen teos Bling the Roof, ja yhdessä sisarkauppakeskus Forumin Pixels-teoksen kanssa maaginen valotaideteos laskeutui koko ydinkeskustan ylle. Teospari oli täynnä todellista valolla iloittelua - viihdemaailmasta tuttua estetiikkaa tuotiin nyt kaupunkitilaan.

Poikkeuksellisesta maailmantilanteesta johtuen LUX Helsinki järjestettiin tänä vuonna turvaväliystävällisesti kaupunkisuunnistuksen tyyliin, ja kävijät saattoivat ihailla teoksia suunnitellen itse omat reittinsä.

Citycenter on ollut lähtemätön osa Helsingin kaupunkikuvaa jo vuodesta 1967, valaisten tietä myös uudelle arkkitehtuurille. Valotaiteelle paikka olikin mitä osuvin. Bling the Roof nosti koko Citycenterin, ydinkeskustan keskeisimmän paikan ja kiintopisteen, elämykselliseksi taideteokseksi. 

Helsinkiä valaisi kaikkiaan 24 taianomaista valoteosta, jotka saivat myös kävijöiden kuvaustaidot loistamaan: sosiaalisesta mediasta löytyy lukuisia kuvia tunnisteella #luxhelsinki. Citycenterin teosta voi ihastella tarkemmin koostevideolla Instagramissa tästä.

Lue lisää valotaitelija Otso Vartiaisen suunnittelemasta Bling the Roof -teoksesta ja tutustu myös muihin LUX Helsingin taideteoksiin: www.luxhelsinki.fi