Sytytä kanssamme valomerkki ilmaston puolesta lauantaina 23. maaliskuuta

Maailman laajimmalle levinnyt ympäristötapahtuma Earth Hour järjestetään jälleen lauantaina 23. maaliskuuta 2024 kello 20:30-21:30. Citycenter on mukana sammuttaen kauppakeskuksen osan julkisivun valaistuksesta sekä valomainoksista tunniksi ympäristön puolesta. Lue lisää ja osallistu kanssamme!

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n organisoima, maailmalaajuinen ilmastokampanja, jossa yksityisiä ihmisiä, yrityksiä, kaupunkeja, kuntia sekä muita organisaatiota ympäri maailmaa kannustetaan sammuttamaan valonsa tunnin ajaksi samanaikaisesti ilmastomuutostietoisuuden puolesta. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Sammuta valot, sytytä kynttilät ja vietä tunti ilmaston puolesta. 

Oma aurinkovoimala ja hiilineutraali kauppakeskus

Koemme tärkeäksi toimia ympäristön ja vastuullisuuden puolesta monilla keinoilla. Citycenterin katolle on valmistunut oma aurinkovoimala ja kauppakeskus on käytön aikaisen energiankulutuksen osalta täysin hiilineutraali. Jäljelle jäävä osuus sähkönkulutuksesta tuotetaan päästöttömällä tuulivoimalla, jota tuotetaan Lakiakankaan tuulivoimapuistossa Isojoen kunnassa. Tarkastelemme kiinteistöjen huollosta ja ylläpidosta aiheutuvia päästöjä ja pyrimme minimoimaan nämä.

Citycenterille on myönnetty BREEAM In-Use ympäristösertifikaatti Excellent -tasolla. Lisäksi kansainvälisessä vastuullisuusarvioinnissa GRESB:ssä saimme täydet 5 tähteä ja olimme Global Sector Leader omassa vertailuryhmässämme. GRESB-arviointi kattaa kaikki yritysvastuun osa-alueet, kuten ympäristön, sosiaalisen vastuun, hallinnon ja kestävän kehityksen.


Mukana vastuullisuustyössä

Earth Hour -tapahtuman lisäksi osallistumme vuosittain mm. Itämeripäivään ja lukuisiin muihin vastuullisuuskampanjoihin, myös sosiaalisen vastuun puolesta. Olemme muun muassa virallinen Helsinki Pride -kumppani tuoden esille viestiä yhdenvertaisuuden puolesta.


Tehokkaampaa kierrätystä ja fiksumpia valintoja

Kierrätysasteemme on noussut joka vuosi. Tällä hetkellä 68 % Citycenterissä syntyneistä jätteistä menee kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Jäljelle jäävä osuus hyödynnetään energiantuotannossa. Hyötykäyttöaste on 100 %. Mikäli lajiteltu jäte ei sovellu materiaalihyötykäyttöön, se menee energiahyödynnettäväksi.


Meiltä löytyy useita kymmeniä myymälöitä, kahviloita ja ravintoloita, joten roolimme paitsi tekijänä, myös vaikuttajana on merkittävä. Haluamme tarjota kävijöillemme tilat ja paikan, jossa kaikki saavat mahdollisuuden tehdä kestävämpiä, vastuullisempia valintoja. Myös lukuisat liikkeemme painottavat iloksemme vastuullisuusasioita. Se onkin meidän kaikkien yhteinen tavoite ja missio – ja tulevaisuudessa entistäkin vahvemmin.