Koe Suomen ensimmäinen tekoälynäyttely Helsingissä

Ana Bauer: HELSINKI BENEATH 3.6.-1.9.2024   |   Katso pintaa syvemmältä ja näe Helsinki uudella tavalla.

"Helsinki Beneath" näyttää maailman onnellisimman pääkaupungin eri lokaatioita näkökulmista, jotka haastavat länsimaiset käsitykset hyvinvoinnista ja sen hinnasta. Kaikessa on kuitenkin toivoa, joka katsojan tulee itse löytää katsomalla pintaa syvemmältä.

Nousevan saksalaistaiteilija Ana Bauerin Helsinki Beneath on Suomen ensimmäinen tekoälynäyttely, jossa kaikki sisältö on luotu tekoälyn avulla – jopa taiteilija itse.

Koe ainutlaatuinen näyttely Citycenterin 1. kerroksessa 1.9.2024 saakka.

Näyttely on avoinna Citycenterin liikkeiden aukioloaikoina.

MA – PE 10:00 – 20:00

LA 10:00 – 19:00

SU 12:00 – 18:00

Juhannuksena 21.-23.6. klo 12-18

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

**

Citycenterin "Helsinki Beneath" on Ana Bauerin ensimmäinen tilausnäyttely.  Bauer käsittelee teoksissa aiheita, jotka ovat ajankohtaisia ja tärkeitä, mutta jotka usein jäävät huomiotta tahattomasti tai tarkoituksellisesti.

Helsinki Beneath esittelee Helsingin ennennäkemättömällä tavalla - ja kun katsoo pintaa syvemmälle, voi nähdä loputtomasti yllättäviä yksityiskohtia. 

 

Taiteilija  Anabel "Ana" Bauer

S. 1982, Berliini, Saksa

Saksalais-espanjalainen Bauer tuli alun perin tunnetuksi valokuvaajana. Viime vuosina hän on keskittynyt luomaan generatiivista taidetta. Bauer ammentaa elämäänsä ja taiteeseensa inspiraatiota Berliinin muurin murtumisesta ja sen luomasta toivosta ja positiivisuudesta.

Teoksillaan Bauer pyrkii murtamaan muurit ihmisten välillä ja lisäämään empatiaa, kipeät aiheet esiin kuvien takaa tuoden. Hänen työssään yhdistyvät monikerroksellisuus ja kokemuksellisuus, joiden avulla Bauer haluaa synnyttää aitoja tunteita katsojassa.

Bauerin lähestymistapaa kipeisiin aiheisiin on kuvattu inspiroivana ja uudenlaisena. Saksalainen Kaltblut-magazine nimesi Bauerin 2020-luvun 20 kiinnostavimman taiteilijan listalleen.

Bauer on esitellyt taidettaan kotimaansa ulkopuolella useissa eri näyttelyissä, mutta Citycenterin "Helsinki Beneath" on Ana Bauerin ensimmäinen tilausnäyttely.

Näyttely on itsessään esimerkki modernista, tekoälyä hyödyntävästä luovuudesta – aivan kuin taiteilija itse.