Citycenterin upea kausivalaistus on yllättävän energiatehokas!

Led-kausivalaistus kuluttaa vähän ja lisää turvallisuutta ja viihtyvyttä.

Citycenter saa taas näin pimeänä vuodenaikana ylleen upean kausivalaistuksen. Valaisemme Citycenterin julkisivua kiertävän makkaran, koristelemme Saarisen pihan ja ripustamme valopihaan lisäksi ihastuttavat, isot lumihiutaleet.

Energiansäästö on näinä aikoina tärkeä puheenaihe ja niissä talkoissa mekin olemme monin keinoin mukana, esimerkiksi osallistumalla Astetta alemmas -kampanjaan. Kauppakeskuksen led-kausivalaistus on kuitenkin hyvin energiatehokas ja kausivalojen osuus kauppakeskuksen energiankulutuksesta vain 0,06 %, eli hyvin pieni.

Jos energiankulutus mietityttää, tässä tarkka laskelma Citycenterin kausivalojen osalta: kausivalojen tehot ovat yhteensä 6940 wattia: kulutus on tunnissa 6940 wh eli 6,94 kWh. Kaikkien jouluvalojen päällä pitäminen kustantaa 1,05 euroa tunnissa. Vuorokauden kustannus on siten noin 25 euroa ja koko kuukauden vain 775 euroa. Eli kausivalojen energiakustannukset ovat kahden pienen kerrostaloasunnon luokkaa.

Kausivalaistus on suunniteltu mahdollisimman energiatehokkaaksi. Valaistus tuo paitsi tunnelmaa, se myös lisää keskustan turvallisuutta pimeimpänä vuodenaikana. Voit nauttia Helsingin keskustan ihastuttavasta, lämminhenkisestä valaistuksesta hyvällä omatunnolla.

Valot sytytetään viikolla 46, jolloin luvassa myös Helsingin joulunavaus lauantaina 19. marraskuuta. Tervetuloa valaistumaan!

Kuvat: Mikko Uosukainen 2021