Citycenter on Helsinki Pride 2024 kumppani

Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, sateenkaariyhteisöä ja yhdenvertaisuutta juhliva Helsinki Pride -viikko järjestetään jälleen 24.6.–30.6.2024.

Liputamme Citycenterissä ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta näkyvästi Pride-kuukauden aikana ja erityisesti Helsinki Pride -viikolla. Tavoitteena meillä Citycenterissä on lisätä yhdenvertaisuutta. Päivittäinen työmme yhdenvertaisuuden eteen muuttuu näkyväksi, kun tuomme aiempien vuosien tapaan esille viestiä yhdenvertaisuuden puolesta Citycenterin pinnoilla. 

Toimimme Helsinki Priden viestinviejinä, mutta lisäksi olemme oppimismatkalla ja valmiita kehittymään ja kehittämään ympäristöämme yhdenvertaisemmaksi mahdollisuuksiemme puitteissa. Toivomme voivamme tarjota kaikille turvallisen kohtaamispaikan Citycenterissä ympärivuotisesti ja vuodesta toiseen. 

K1-kerroksessamme pääset halutessasi ikuistamaan itsesi Pride-supersankarina, Depa kollektiivin tintamareskin äärellä 3.-30.6. Lue lisää tämän artikkelin lopusta.

 

Vuoden 2024 teema on Rauha ja toivo

Rauha on kaikkien yhteiskuntien ja yksilöiden oikeus. Toivoa tarvitsemme erityisesti silloin, kun rauha ei ole itsestäänselvyys. Toivo valaa uskoa tulevaisuuteen sekä ennen kaikkea antaa voimaa tavoitella meille kuuluvia oikeuksia ja oikeudenmukaisempaa maailmaa. 

Rauhaa on saada kasvaa juuri sellaiseksi kuin on. Rauhaa on olla ylpeä omasta identiteetistä ja kehosta. Rauhaa on saada rakastaa ketä haluaa. Rauhan rikkomiselle tai kyseenalaistamiselle ei tule antaa yhteiskunnassamme yhtään sijaa. 

ihmisoikeuksien merkitys korostuu aikana, jolloin epävarmuus ja konfliktit koettelevat kaikkia, mutta etenkin jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä. Toivo on yhteisössä, toisissa ihmisissä. Helsinki Pride -yhteisön tehtävä on luoda ja ylläpitää toivoa silloinkin, kun se tuntuu vaikealta, kun ympäröivän maailman viesti on satuttava. Rauha ja toivo syntyvät tekojen kautta, ylpeydellä ja yhdessä. 

Lue lisää Pride Helsinki -tapahtumasta: Pride.fi

 

Depa kollektiivin osallistava Pride- supersankarit tintamareski K1-kerroksessa 3.-30.6.

Toivo, rauha ja rakkaus ovat supervoimia. Jokainen meistä voi olla toivon ja rauhan lähettiläs. Jokainen meistä voi halutessaan olla Pride-supersankari. Pride- supersankari luo ja ylläpitää toivoa silloinkin, kun se tuntuu vaikealta. Hän pyrkii yhdenvertaisuuteen ja työskentelee oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta.

Toivo valaa uskoa tulevaisuuteen, antaa voimaa tavoitella meille kuuluvia oikeuksia ja oikeudenmukaisempaa maailmaa. Rauhan tavoite on, että voimme olla ylpeitä omasta identiteetistämme ja kehostamme ja saamme kasvaa juuri sellaisiksi kuin olemme. Kaiken tämän supersankarit tekevät ylpeydellä, yhteistyössä muiden kanssa.

https://pride.fi/tapahtumat/the-power-of-pride-supersankarit/