Sytytä kanssamme valomerkki ilmaston puolesta lauantaina 25. maaliskuuta

Citycenter osallistuu tänäkin vuonna WWF:n maailmanlaajuiseen Earth Hour -tapahtumaan. Sammutamme kauppakeskuksen julkisivun valaistuksen sekä osan valomainoksista lauantaina 25.3. klo 20.30–21.30. Tule mukaan!

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n organisoima ilmastokampanja, jossa ihmiset, yritykset, kaupungit, kunnat sekä muut organisaatiot ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samanaikaisesti. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Sammuta valot, sytytä kynttilät ja laita villasukat jalkaan ilmaston puolesta. 

Oma aurinkovoimala ja hiilineutraali kauppakeskus

Koemme tärkeäksi toimia ympäristön ja vastuullisuuden puolesta monilla keinoilla. Citycenterin katolle on valmistunut oma aurinkovoimala ja kauppakeskus on käytön aikaisen energiankulutuksen osalta täysin hiilineutraali. Jäljelle jäävä osuus sähkönkulutuksesta tuotetaan päästöttömällä tuulivoimalla, jota tuotetaan Lakiakankaan tuulivoimapuistossa Isojoen kunnassa. Tarkastelemme kiinteistöjen huollosta ja ylläpidosta aiheutuvia päästöjä ja pyrimme minimoimaan nämä.

Olemme saaneet hyvät arviot myös ympäristösertifioinneista! Kiinteistöllä on BREEAM In-Use ympäristösertifikaatti Very Good-tasolla. Lisäksi kansainvälisessä vastuullisuusarvioinnissa GRESB:ssä saimme täydet 5 tähteä ja olimme Global Sector Leader omassa vertailuryhmässämme. GRESB-arviointi kattaa kaikki yritysvastuun osa-alueet, kuten ympäristön, sosiaalisen vastuun, hallinnon ja kestävän kehityksen.


Mukana vastuullisuustyössä

Earth Hour -tapahtuman lisäksi osallistumme vuosittain mm. Itämeripäivään ja lukuisiin muihin vastuullisuuskampanjoihin, myös sosiaalisen vastuun puolesta. Olemme muun muassa virallinen Helsinki Pride -kumppani tuoden esille viestiä yhdenvertaisuuden puolesta.. Teemme laajasti hyväntekeväisyystyötä ja haluamme osaltamme mahdollistaa sen, että mahdollisimman moni yhteiskunnallinen haaste tulee näkyväksi.


Tehokkaampaa kierrätystä ja fiksumpia valintoja

Kierrätysasteemme on noussut joka vuosi. Tällä hetkellä 61 % Citycenterissä syntyneistä jätteistä menee kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Jäljelle jäävä osuus hyödynnetään energiantuotannossa. Hyötykäyttöaste on 100 %. Mikäli lajiteltu jäte ei sovellu materiaalihyötykäyttöön, se menee energiahyödynnettäväksi.


Meiltä löytyy useitakymmeniä myymälöitä, kahviloita ja ravintoloita, joten roolimme paitsi tekijänä, myös vaikuttajana on merkittävä. Haluamme tarjota kävijöillemme tilat ja paikan, jossa kaikki saavat mahdollisuuden tehdä kestävämpiä, vastuullisempia valintoja. Myös lukuisat liikkeemme painottavat iloksemme vastuullisuusasioita. Se onkin meidän kaikkien yhteinen tavoite ja missio – ja tulevaisuudessa entistäkin vahvemmin.